BZV | Afl 6: De zak van Herman, boerenkool in een ligbad en het achterhoofd van Jorien

Leg je boerenkool allemaal even in het ligbad en lees de samenvatting!

BZV | Afl 6: De zak van Herman, boerenkool in een ligbad en het achterhoofd van Jorien

Deel dit artikel op

Het grootste spektakel van aflevering 6 zat in de teaser voor de de volgende aflevering, want Alberdien wil achter de schuur tongen met Olke! Maar ook in aflevering 6 gebeurden er natuurlijk weer dingen die je het best kunt samenvatten in een waardeloze painttekening met een stukje tekst erboven. Komt-ie! 

1 Boer Riks

In een emotioneel gesprek tussen de bevroren hooibalen kwamen we erachter dat Boer Zoekt Vrouw voor Eline gewoon een erg omslachtige manier is om haar zoontje te straffen. Alhoewel dat zoontje van open vlaktes houdt (?) is het bovenal een sociaal mannetje. Dus wat doe je dan als strenge moeder wanneer dat sociale mannetje een keer te laat thuis is? Dan pap je aan met een onverstaanbare godvrezende boer die in de grootste natuurlijke vrieskist van de wereld woont (het platteland van Canada). Dus. (Jawel, Riks floepte er weer een dusje uit tijdens het gesprek!)

Omdat Marit bang was dat Riks en Eline ondertussen wel op die bevroren hooibaal lagen te rampetampen, kwam ze heel subtiel met een of andere kutvraag over voerconversie (o nee, dat was bij Marc) tussendoor. Well played, Marit.

Of Marit ook Claudia heeft weggepest of dat ze echt antwoord had gekregen van de hond die ze even had geconsulteerd voor wat liefdesadvies (meestal zijn antwoorden van De Hond niet zo betrouwbaar...); ze koos in ieder geval eieren voor haar geld nadat ze eerst een ochtend tussen de kippen had doorgebracht. Riks loog vervolgens verstandig dat hij sowieso Claudia had weggestuurd.   

Deel deze foto via

2 Boer Olke

Bij Olke is de love in the air. Sandra voelde wat kriebeligs namelijk. Maar dat kon natuurlijk ook te maken hebben gehad met de enorme schuur vol hooi waarachter ze geïnterviewd werd, want die Olke had nog helemaal niet geflirt met de dames. 

Hij beredeneerde daarom maar wie hij weg zou sturen. Aan de ene kant was Harriët wel goed met de beesten, maar misschien wel iets te goed: ze at ze niet op. En vegetariërs blijken voor Olke en z'n familie te zijn wat journalisten zijn voor Donald Trump, wat Legoblokjes zijn voor mensen op blote voeten, wat de term voerconversie is voor iedere poging tot een gesprek: HET GROTE KWAAD EN DE HEL OP AARDE! WEGWEZEN DUS, VERDORVEN TOFOETRUT!*

Nou, nadat Olke dat de deur had gewezen, sloeg hij flink aan het flirten: hij vond dat de vrouwen het huis mooi aan kant hadden gemaakt. Lang duurde z'n geflirt niet, want toen hij de glazen wijn had ingeschonken, was daar opeens de ongemakkelijke stilte der ongemakkelijke stiltes. Sandra en hij stonden elkaar wat stom aan te gluren terwijl Alberdien op de pot zat, waarschijnlijk ook met gekromde tenen, net als wij thuis. Gekromde tenen of niet; Alberdien kondigde wel alvast aan dat ze volgende week eens even lekker wil gaan tongen met Olke. Zin in!  

*Let wel, dat denkt Olke hè; ik heb stukken tofoe onder mijn beste vrienden... 

Deel deze foto via

3 Boer David

Weinig David deze uitzending, wat waarschijnlijk komt omdat er daar gewoon niks te doen is; DIE MAN HEEFT GEEN BOERDERIJ! Dus zaten ze maar in de auto op weg naar... ja, weet ik veel, ze zaten gewoon in de auto. Te genieten van het inspirerende Roemeense landschap. Ofzo. 

Gek genoeg wilden ze allemaal wel blijven bij de uit de hand gelopen aflevering van Ik Vertrek die David is. De gevoelens waren zeer sterk. Eentje (weet even niet meer wie) wist niet helemaal zeker of ze een slaaptekort had of dat ze verliefd was. Nou, dan weet je het wel! 

Ze dachten ook dat ze allemaal wel mochten blijven. Was natuurlijk niet zo. Jorien moest vertrekken. Terwijl ze nog zo'n goed gesprek hadden gehad. In haar achterhoofd had ze er stiekem wel rekening mee gehouden, zei ze. Maar ja, dat voorhoofd hè... (Sorry, inkoppertje. Doe je ook met je voorhoofd trouwens. Sorry, nog een inkoppertje. Inkoppertjesinception!) 

Deel deze foto via

4 Boer Marc

Tsja, Marc. Als je het fysiek hebt van een woeste, geile gorilla en toch vertrekt er een vrouw uit eigen beweging met een of ander gevoelensbladiebladieblagelulsmoesje, dan moet je wel de persoonlijkheid van een tilapia-embryo hebben (bestaan tilapia-embryo's eigenlijk? nou ja, je snapt het punt...) 

Feit is ook dat Marc Irene nooit had weggestuurd. Dat bleek uit alles. Dus nu zit er één iemand in Zambia die hij eigenkijk weg had willen sturen. Dat zal de boel er vast minder gespannen en veel gezelliger op maken in Zambia! (Not.) Je kunt nog beter een avondje de kroeg in met drie tilapiafilets dan met die drie types die daar nu in Zambia bij elkaar zitten.   

Deel deze foto via

5 Boer Herman

Bij David is het een uit de hand hand gelopen aflevering van Ik Vertrek; bij Herman begon het met een gezellig stukje Heel Holland Bakt. Toen de taart eenmaal af was kwam het gesprek op haar. Ik maakte kennis met het woord knoedeltje. Daarna werd er boerenkool in een ligbad gegooid en maakte die keurige Herman een schunnige opmerking over z'n zak. In welke hallucinatie waren we terechtgekomen?
 
Om het af te maken dook er opeens een vrouw op die de dames aan een kruisverhoor onderwierp. Ik zat nog even met m'n hoofd bij die boerenkool in het ligbad en de schunnige opmerking van Herman, maar ik moet me sterk vergissen als dit niet de moeder van Herman was. En als dat zo is, dan heeft hij te kampen met een Oedipuscomplex waar je u tegen zegt, want Anne leek als twee druppels water op die vrouw. 

Deel deze foto via

Tags: Boer Zoekt Vrouw, Bzv, Boer Marc, Boer Olke, Boer David, Boer Riks, Boer Herman

Jullie reacties

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel