11 Manieren om op zaterdag of zondag nooit meer te hoeven vlaggen

En steek die vlag maar in je....

11 Manieren om op zaterdag of zondag nooit meer te hoeven vlaggen

Deel dit artikel op

Het is in de kelder van het amateurvoetbal wellicht een grotere strijd dan het voetbalwedstrijdje om de drie punten: wie van de wisselspelers moet er vlaggen. Wij hebben elf manieren op een rijtje gezet om het gedraaf langs de lijn te ontlopen. Doe er je voordeel mee - of herken het gedrag van je teamgenoten.    

1 Schiet vlak voor de aftrap een bal in de bosjes (of sloot of wat er ook maar is)

Schiet vlak voor de aftrap een bal in de bosjes (of sloot of wat er ook maar is)
Bron:

Deel deze foto via

Hup, jaag die bal de bosjes in en ga 'm lekker zoeken. Ook kutwerk, maar dat duurt geen drie kwartier. Als je 'm al hebt gevonden als de aftrap nog niet is geweest: blijf wachten tot de scheids voor het eerst fluit en loop dan triomfantelijk met de bal in je handen naar de dug-out om lekker te gaan zitten. 

2 Begin met roken

Begin met roken
Bron:

Deel deze foto via

Ze zeggen dat sporten en roken niet samengaat, maar voor het ontlopen van vlaggen gaat dat niet op. Er op het moment suprême er even tussenuit sneaken om achter de kantine een peukie te roken, is een prima manier om onder je vlagbeurt uit te komen.   

3 Eet de avond voor de wedstrijd iets dat de stoelgang op gang brengt

Eet de avond voor de wedstrijd iets dat de stoelgang op gang brengt
Eet de avond voor de wedstrijd iets dat de stoelgang op gang brengt
Bron:

Deel dit GIFje via

Mik drie blikken bruine bonen naar binnen en breng de hele warming-up plus aftrap door op de pot. Ga daarna in de dug-out zitten met de mededeling dat je even lekker van je af hebt zitten beren.  

4 Vlag eerlijk

Vlag eerlijk
Bron:

Deel deze foto via

Ga één keer wél een helftje vlaggen en doe dat dan eerlijk. Weet je zeker dat je daarna nooit meer hoeft te vlaggen. Eerlijk vlaggen in het amateurvoetbal is namelijk net zoiets als een frikandel speciaal bestellen en dan ketchup in plaats van curry vragen; het hoort gewoon niet. 

5 Leer goochelen

Leer goochelen
Leer goochelen
Bron:

Deel dit GIFje via

Doe naast je voetbalschoenen en voetbalsokken (die vergeet je waarschijnlijk, maar goed) ook een goochelset in je voetbaltas. Als je bijvoorbeeld kop of munt doet, pak dan je muntje uit de goochelset erbij en doe je truc zodat je niet hoeft te vlaggen. 

6 Leer voetballen

Leer voetballen
Bron:

Deel deze foto via

Sorry, dit komt misschien even hard aan, maar je zou eens kunnen gaan overwegen om (harder) te gaan trainen, zodat je beter wordt in voetbal. Want betere voetballers staan geen wissel en dus hoef je nooit meer te vlaggen. het kutte eraan is dat je moet voetballen, terwijl lekker in het zonnetje op de bank zitten ook wel een keer prima is. 

7 Val vlak voor rust uit met een 'blessure'

Val vlak voor rust uit met een 'blessure'
Bron:

Deel deze foto via

Je begon in de basis, dus is de kans er groot dat je de tweede helft gewisseld wordt. Dat moment met je voor zijn. Grijp naar een lichaamsdeel en maak in de 43ste minuut met een van pijn vertrokken gezicht het universele wisselgebaar en je kunt na rust heerlijk met de beentjes omhoog in de dug-out. 

8 Trek je sokken en schoenen uit in de rust

Trek je sokken en schoenen uit in de rust
Bron:

Deel deze foto via

Mocht je vergeten zijn een belssure te veinzen, dan is er nog geen man overboord. Je kunt ook gewoon in de rust je sokken en schoenen alvast uitdoen. Als dan de vlagvraag zich opwerpt voor de tweede helft dan kun je zeggen dat je schoenen en sokken al uit hebt, dus dat iemand anders het beter even kan doen. Jij lekker douchen, probleem opgelost.  

9 Bluf je eruit

Bluf je eruit
Bluf je eruit
Bron:

Deel dit GIFje via

Zeg gewoon als de vraag zich opwerpt wie wil vlaggen: 'Nee, ik doe het gewoon niet.'  Hou dat vol en er is altijd wel iemand met genoeg verantwoordelijkheidsgevoel in z'n donder die op den duur naar de middencirkel hobbelt om de vlag op te halen bij de scheids.  

10 Zuip veel

Zuip veel
Bron:

Deel deze foto via

Zorg ervoor dat je nog dronken bent van de avond ervoor en niemand zal je de vlag toevertrouwen. Is het je niet gelukt om de avond ervoor genoeg te drinken, adt dan voor de wedstrijd even een paar glazen. Niet vlaggen en je bent lekker bezopen = winwin. 

11 Als allerlaatste redmiddel: steek daadwerkelijk die vlag een keer in je reet

Als allerlaatste redmiddel: steek daadwerkelijk die vlag een keer in je reet
Bron:

Deel deze foto via

Wel heel drastisch, maar als je dat een keer doet langs de lijn, dan is iedereen zo geschokt dat je gegarandeerd nooit meer hoeft te vlaggen. 

Pak het zo aan en je zit er prinsheerlijk bij!

Pak het zo aan en je zit er prinsheerlijk bij!
Bron:

Deel deze foto via

P.S. Sommige foto's komen van de facebookpagina De Kelderklasse. Like maar even, is leuk. 

Tags: Voetbal, Grens, Vlaggen, Amateurvoetbal

Jullie reacties

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel