Vleeseters opgelet: zorg dat je elk stukje koe waardeert!

Liefde gaat door de maag. <3

Vleeseters opgelet: zorg dat je elk stukje koe waardeert!

Deel dit artikel op

Natuurlijk zien we de koetjes en kalfjes het liefst allemaal vrolijk door de wei huppelen, maar daar we niet alleen maar salades eten, gaat een heerlijk stukje vlees gaat er wel in. In de Verenigde Staten is het vandaag Cow Appreciation Day en daar de Amerikanen heeeeeeel soms toch nog een goed idee hebben, nemen we dit goede voorbeeld graag over en waarderen we elke stukje rund!

1 De gehaktbal

De gehaktbal
Bron:

Deel deze foto via

We beginnen met de gehaktbal, want wie is er niet groot geworden met oma's gehaktballen! Het eten van een gehaktbal brengt altijd weer mooie herinneringen naar boven.

2 Diamanthaas

Diamanthaas
Bron:

Deel deze foto via

Een heerlijk stukje vlees dat tussen de schouders van het rund zit. Niet verwarren met de longhaas, want die zit toch echt ergens anders!

3 Biefstuk

Biefstuk
Bron:

Deel deze foto via

Een klassieker die we maar al te graag eten.

4 Rib-Eye

Rib-Eye
Bron:

Deel deze foto via

Lekker vet en doorregen waardoor we het hier over een heel mals en sappig stukje hebben. De Rib-Eten eet je zo rosé mogelijk.

5 T-Bone Steak

T-Bone Steak
Bron:

Deel deze foto via

Fun fact! De T-bone steak in in principe een Entrecote met een kleinere ossenhaas gescheiden door een T-vormig bot.

6 Entrecôte

Entrecôte
Bron:

Deel deze foto via

Herkenbaar aan het randje vet aan de zijkant en daardoor erg gewaardeerd door de vetliefhebbers onder ons.

7 Longhaas

Longhaas
Bron:

Deel deze foto via

De longhaas is de spier achter de long en is een echte specialiteit! Doordat deze spier eigenlijk altijd aan het werk is geweest is het een erg stevig stukje vlees.

8 Rosbief

Rosbief
Bron:

Deel deze foto via

Heerlijk als je even gewoon een salade wil eten.

9 Ossenhaas

Ossenhaas
Bron:

Deel deze foto via

Met de Ossenhaas kun je vele kanten op. Ossenhaaspuntjes door je Aziatische maaltijd of een Tournedos als hoofdgerecht worden beide zeer gewaardeerd.

10 Bavette

Bavette
Bron:

Deel deze foto via

Een stukje vlees met ontzettend veel smaak, waardoor je het alleen even moet aanbraden. Echt een topper voor op de barbecue deze zomer.

11 Ossenstaart

Ossenstaart
Bron:

Deel deze foto via

We eindigen met de staart van het rund. Lekker om een soepje van te maken!

Kun je het allemaal niet meer onthouden? Spiek dan nog even hier!

Kun je het allemaal niet meer onthouden? Spiek dan nog even hier!
Bron:

Deel deze foto via

Koe! We love you!

Tags: Eten, Food, Koe, Koeien, Bbq, Barbecue, Vlees

Jullie reacties

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel