De ultieme Temptation Island VIPS recap is hier!

Heb je dit seizoen gemist maar ben je stiekem toch wel een beetje benieuwd wat er gebeurd is? We've got you covered.

De ultieme Temptation Island VIPS recap is hier!

Deel dit artikel op

1 Aflevering 1: Het afscheid

Aflevering 1: Het afscheid
Aflevering 1: Het afscheid
Bron:

Deel dit GIFje via

Traditiegetrouw verschijnen de vier koppels op het strand voordat ze afscheid nemen en beginnen aan Temptation Island. Maar deze keer was het anders. Dit is de VIPS versie. Je verwacht dus heel wat, maar eh… wie zijn die VIPS eigenlijk? Niels en Rosanna (Temptation Island 2017), Ruud en Rowena (Utopia), Donny Roelvink en Amijé (zoon van en vriendin) en Stefano en Gelina. Wie!? Inderdaad, zij zijn alles behalve VIPS. De VIPS waren alweer op.

Het afscheid van Donny en Amijé was rete ongemakkelijk, want Donny houdt er schijnbaar niet van om in het openbaar met zijn vriendin te knuffelen en kussen (onthoud dit goed). Voor de rest zit er een ex-scharrel van Stefano in het spel, genaamd Danique. Zijn Gelina weet niet dat hij - terwijl het twee weken uit was met haar - bovenop Danique is gedoken, en al helemaal niet dat ze ook hier is. Spann0nd!

2 Aflevering 2: De ontmoeting met de verleid(st)ers

Aflevering 2: De ontmoeting met de verleid(st)ers
Aflevering 2: De ontmoeting met de verleid(st)ers
Bron:

Deel dit GIFje via

De vrouwelijke verleidsters bij de vier deelneemsters zetten: het perfecte recept voor absolute chaos. Vooral Rowena (die van Ruud) stak d’r klauwtjes uit naar de verleidsters. Gelina werd verdrietig door Danique, die liet doorschemeren dat zij en Stefano een verleden hebben.

De mannelijke verleiders bij de vier deelnemers zetten: het perfecte recept voor absolute chaos. Bij de mannen werd het zo heftig dat presentator Kaj ertussen moest springen en de testosteron-bommetjes uit elkaar moest halen.

Ook lekker awkward: Stefano probeerde indruk te maken op verleider Jay, dus probeerde hij een knoepert van een sigaar aan te steken. Met de nadruk op probeerde, want het duurde - niet overdreven - een eeuwigheid om dat ding aan te steken door de wind die er stond. Nou Stefano, je hebt in ieder geval wel indruk gemaakt. Ik denk alleen de verkeerde indruk.

3 Aflevering 3: Vuurwerk

Aflevering 3: Vuurwerk
Aflevering 3: Vuurwerk
Bron:

Deel dit GIFje via

Jaha, dit seizoen is het VIPS. Dus waar normaalgesproken onweer is, is er bij de VIPS vuurwerk. En dat vuurwerk wil je eigenlijk liever niet horen, want dat betekent dat er iemand de mist is ingegaan. En die iemand is Niels. Want hij kan het héél goed vinden met de zachtaardige versie van Rosanna, Fabiola. Ik meen het, Rosanna is een soort van Fabiola on steroids. En eigenlijk is Ruud ook de mist in aan het gaan, want ook hij heeft het gezellig met de verleidsters die tegen z’n pik aan staan te dansen.

4 Aflevering 4: Het eerste kampvuur

Aflevering 4: Het eerste kampvuur
Aflevering 4: Het eerste kampvuur
Bron:

Deel dit GIFje via

De vrouwen weten niet waar ze het moeten zoeken na het horen en zien van het vuurwerk. Rosanna blijft opvallend rustig, Amijé is bezorgd, Gelina is al helemaal over d’r toeren en Rowena schreeuwt de hele tijd paniekerig: “WE MOETEN ALLEMAAL KALM EN RUSTIG BLIJVEN.” Oh, de ironie. Op naar het kampvuur.
Donny en Amijé krijgen allebei goede beelden te zien. Ruud ziet hoe Rowena flink van zich afbeet toen de verleidsters langskwamen, en daar is hij eigenlijk alleen maar heel trots op. Andersom is het een ander verhaal. Rowena ziet hoe Ruud lekker loopt te flikflooien met de verleidsters, en hoe hij zegt dat hij er enorm geil van wordt. (Fun fact: Ruud heeft een heus aftrekschema, zodat hij niet in de verleiding kan komen om z’n pik ergens anders in te stoppen.)

Stefano ziet goede beelden van Gelina, maar Gelina is andersom minder blij met de beelden. Ze ziet hoe hij met Danique (die chick waar hij dus een verleden mee heeft) praat, en dat zit haar dwars. Niels krijgt geen slechte beelden van Rosanna te zien, maar andersom ziet Rosanna dat Niels wel erg intiem is met haar look-a-like Fabiola. Hoewel Rosanna het daar zelf totaal niet mee eens is, aangezien ze Fabiola op z’n zachtst gezegd nogal lelijk vindt. Dat zou ze vast niet over zichzelf zeggen. 

Bij ‘thuiskomst’ zijn de mannen blij en bouwen ze een feestje, terwijl Rowena helemaal klaar is met Ruud en ook Rosanna de brief die ze van Niels heeft gekregen doormidden scheurt.

5 Aflevering 5: Spannende dates

Aflevering 5: Spannende dates
Aflevering 5: Spannende dates
Bron:

Deel dit GIFje via

In aflevering 5 gaat iedereen op date. Je zou net zeggen dat het op rolletjes loopt tussen Donny en Amijé (Donny werd zelfs weer opnieuw verliefd op Amijé toen hij de beelden van haar zag), maar een date gooit roet in het eten. Hij gaat op date met Danique (die van Stefano), en het is een mach made in heaven. Serieus, die twee zijn zó leuk samen. Ze worden samen knetterbezopen op de date en je merkt aan alles dat dit weleens verkeerd zou kunnen aflopen.

Rosanna zegt in een dronken bui dat ze er geen spijt van heeft dat ze seks met Alex heeft gehad vorig jaar. Sterker nog: ze wil het best een keer opnieuw doen, er een videoband van maken, en dat door de brievenbus bij Niels doen. Ten eerste: jullie wonen toch samen? En ten tweede, wie maakt er in godsnaam nog videobanden?!

Iets later op de avond wordt duidelijk dat er twee nieuwe verleiders bijkomen: Zwanetta (die van vorig jaar!) voor de mannen, en niemand minder dan Alex (die van vorig jaar!) voor de vrouwen.

6 Aflevering 6: Het tweede kampvuur

Aflevering 6: Het tweede kampvuur
Aflevering 6: Het tweede kampvuur
Bron:

Deel dit GIFje via

Hier komt Alex wat duidelijker in beeld. Hij zegt in Niels zijn gezicht: “Ik ga weer vieze dingen doen met je meisje.” Yeheeesss! Hier leven we voor. Alex wandelt ondertussen vrolijk de vrouwenvilla in, en dat neemt Rosanna hem niet in dank af. Hij krijgt meteen wat naar z’n hoofd gegooid en Rosanna is as usual super overdreven.

De dag erna is het tijd voor het tweede kampvuur. Gelina is nog steeds over de rooie over Danique, terwijl Danique ondertussen eigenlijk al veel closer is met Donny. Niels krijgt de beelden van Rosanna te zien dat ze een pornofilm wil maken met Alex, en hij zet een punt achter de relatie.

7 Aflevering 7: De mannen willen in Nederland vreemdgaan

Aflevering 7: De mannen willen in Nederland vreemdgaan
Aflevering 7: De mannen willen in Nederland vreemdgaan
Bron:

Deel dit GIFje via

Deze aflevering komt Yolanthe (die presenteert het dus ook) met extra beelden die alleen voor Rosanna zijn. Rosanna ziet hoe Niels helemaal loveydovey met Fabiola ligt en verliefd over haar praat.

Ruud trekt ondertussen wat meer naar Kelly toe en Stefano ziet Zwanetta wel zitten. Oh-oh….. iedere man is nu aan de vrouw! Terwijl er bij de vrouwen nog niet echt goede matches tussenzitten (Rosanna en Alex daargelaten). Stefano, Donny en Ruud doen hun zenders af en praten met elkaar over hoe ze het hele eiland geneukt zouden hebben als hun vriendin er niet bij was. Ruud geeft daarbij het advies om in Nederland vreemd te gaan. What could possibly go wrong?

8 Aflevering 8: Rosanna breekt de boel af

Aflevering 8: Rosanna breekt de boel af
Aflevering 8: Rosanna breekt de boel af
Bron:

Deel dit GIFje via

Rosanna krijgt een enorme woedeaanval en probeert de hele boel kort en klein te slaan (zal eens niet), omdat Alex bij haar in bed kruipt. Enfin, niets gebeurd. De dag erna gaan zowel de mannen als de vrouwen op groepsdate. En tadaaaaaa: de boot van de vrouwen komt wel héél dicht langs de kust waar de mannen hun date hebben. Rosanna ziet Niels en Fabiola in elkaar verstrengeld dus die laat het er al gauw bij zitten, maar Rowena springt in het water. Zowel Ruud als Stefano zwemmen richting de boot (wat natuurlijk niet mocht baten, want Rowena wordt als de wiedeweerga terug de boot op geroepen door het productieteam), maar Donny verstijfd compleet. Zodra hij de boot aan zag komen LIEP HIJ WEG. Donny, wat doe je nu?! Je vriendin zit op die boot!

’s Avonds krijgen de vrouwen hun tweede kampvuur, en krijgen ze dus te zien hoe de mannen ‘zonder microfoons’ aan het praten waren over vreemdgaan. Misschien dronken praat, maar het schiet bij de vrouwen - geheel terecht - compleet in het verkeerde keelgat. Oh jee, zijn deze relaties nog te redden?

9 Aflevering 9: Niels sloopt de camera

Aflevering 9: Niels sloopt de camera
Aflevering 9: Niels sloopt de camera
Bron:

Deel dit GIFje via

Niels en Rosanna zijn weer lekker bezig samen. Op de weg naar het kampvuur voor de mannen wordt er vuurwerk afgestoken, en dat is omdat Alex en Rosanna samen geslapen hebben. Met de nadruk op slapen, want er is geen zak gebeurd eigenlijk. Maar na het zien van de beelden flipt Niels compleet (hypocriet much? Hij slaapt iedere nacht met Fabiola) en wordt hij agressief tegenover de cameraman.

Rosanna spreekt ondertussen openlijk haar liefde uit tegenover Alex uit en hij antwoordt met “Oké.” In de camera zegt hij dat hij Rosanna eigenlijk niet ziet zitten en gewoon een spelletje speelt.

Ondertussen is Ruud nog steeds veel te intiem met Kelly en houdt Stefano het ook niet meer met Zwanetta. Hij koopt zelfs een Mexicaans voetbalshirt voor haar, dat ze natuurlijk vervolgens nooit meer uit doet. (Oh ja, VIPS wordt dus opgenomen in Mexico, in plaats van Thailand. Als dat niet die extra VIP-uitstraling geeft weet ik 't ook niet meer.)

10 Aflevering 10: IEMAND GAAT EINDELIJK DE MIST IN OP DE DREAMDATE

Aflevering 10: IEMAND GAAT EINDELIJK DE MIST IN OP DE DREAMDATE
Aflevering 10: IEMAND GAAT EINDELIJK DE MIST IN OP DE DREAMDATE
Bron:

Deel dit GIFje via

Donny ligt lekker verstrengeld samen met Danique (hooo. Donny wilde toch niet publiekelijk knuffelen met zijn eigen vriendin?!) in de hangmat, Stefano zet alles op alles om niet vreemd te gaan met Zwanetta, Ruud zit alleen maar aan de billen van Kelly en Niels is praktisch al getrouwd met Fabiola. En dan vraagt Yolanthe aan de vrouwen: “Zijn jullie nog zeker van je relatie?” Schijnbaar ziet iedereen het nog wel zitten, behalve Rosanna. 

En nu tijd voor de dreamdates! Bij de vrouwen gebeurt er natuurlijk niks spannends, maar bij de mannen zeker wel. Zo nemen Donny en Danique een matching tattoo (HOE HEFTIG?!) en Stefano en Zwanetta laten ook een tattoo zetten (niet matching). Maar het echte heftige moet nog komen: STEFANO GAAT SEKSEN MET ZWANETTA!

11 Aflevering 11: De grote finale

Aflevering 11: De grote finale
Aflevering 11: De grote finale
Bron:

Deel dit GIFje via

Jaaa de grote hereniging! Zo spannend. Niels en Rosanna zijn als eerste aan de beurt. Niels geeft aan verder te zijn gegaan dan zoenen met Fabiola (fun fact 2: Fabiola heeft pas 1 keer eerder ooit seks gehad), dus hij wil weg met haar als vriendin. Dat komt voor Rosanna heftig aan, want zij is hier natuurlijk gekomen met Niels als vriend. 

Ruud probeert zijn acties uit te leggen aan Rowena maar doet ’t eigenlijk niet echt heel goed. Sterker nog: hij komt geen meter vooruit. Toch gaan ze als koppel en weer helemaal happy met elkaar naar huis. Heeft ‘ie snel opgelost.

Amijé kiest ervoor om met Danique te praten voordat ze Donny ziet. Danique is zoals altijd extreem schattig, en legt de situatie uit. Dan komt Donny: hij zegt dat hij niet verder wil als er niks in hun relatie verandert. Toch gaan ze als koppel weg, met een huilende Amijé.

Ze bewaren het beste voor het laatst: Gelina haalt zowel Danique als Zwanetta erbij. Danique vertelt open en eerlijk over haar verleden met Stefano, en Zwanetta geeft alleen maar cryptische antwoorden op de vragen van Gelina. En dan komt Stefano: die alles GLASHARD ONTKENT. Het is ongekend. Er wordt tot drie keer toe gevraagd of hij eerlijk wil zijn (door Kaj en Yolanthe notabene), maar hij probeert er nog steeds onderuit te komen. Gelina krijgt het audiofragment te horen, en maakt het meteen uit met Stefano. You go girl!! Stefano, als je dit leest: je bent een sukkel.

Zo, mocht je het einde van deze mega tekst gehaald hebben: gefeliciteerd! Je hebt er zomaar een heel seizoen Temptation Island VIPS opzitten!

Tags: Vreemdgaan, Rtl, Temptation Island, Videoland

Jullie reacties

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel