11 Makkelijke huiskamerplanten voor mensen die per ongeluk alles dood laten gaan

Als je deze dood laat gaan, kan je beter nepplanten kopen.

11 Makkelijke huiskamerplanten voor mensen die per ongeluk alles dood laten gaan

Deel dit artikel op

1 Graslelie (Chlorophytum)

Graslelie (Chlorophytum)
Bron:

Deel deze foto via

Ben je een skere boef en wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is de graslelie de plant voor jou! Dit fijne kereltje groeit namelijk keisnel. Als resultaat hiervan groeien er ook baby's. Dit zijn kleinere kropjes die je makkelijk kan verpotten. Dus voor je het weet heb je een heel huis vol met fijne kereltjes. Ze mogen niet in direct zonlicht staan en hebben ongeveer twee keer per week water nodig, maar mocht je het vergeten dan is MC Grass Lily daar oké mee! Hij wacht geduldig af tot je hem weer eens water geeft. Af en toe bijknippen is geen probleem, gewoon even een fris kapseltje geven. Vindt ie chill.

P.S. Deze plant zuivert ook nog eens supergoed de lucht, dus dat is ook nog een fijn pluspuntje!

2 Aloë Vera

Aloë Vera
Bron:

Deel deze foto via

Nee dit gaat even niet over een denderende shampoo, maar over het plantje (dat gebruikt wordt om die denderende shampoo mee te maken). In het begin is het even oppassen, want het is net een verlegen schoolmeisje. Zet hem dus niet gelijk in de volle zon, maar laat hem eerst even vijf daagjes wennen aan jou en je huis (vooral dat laatste). Daarna ontpopt dit verlegen schoolmeisje zich tot een ware Mamacita die gezien mag worden! Ze kan dan lekker overal staan, dus ook lekker in de spotlight (AKA zonlicht). Water heeft ze bijna niet nodig, want ze slaat het vocht op in haar bladeren.

3 Jade Plant (Crassula Ovata)

Jade Plant (Crassula Ovata)
Bron:

Deel deze foto via

Het toppunt van "Als je deze dood maakt, faal je hard"-lifestyle. Deze plant kan in de winter maar liefst zes weken zonder water. ZES! Ideaal! Daar komt ook nog eens bij dat hij van zon houdt, dus je kan hem gewoon rustig in je raamkozijn neerzetten en hem praktisch vergeten. Daar komt ook nog eens bij dat het een heel gezellig plantje is om te zien. De perfecte plant om mee te starten of als je al teveel planten hebt waar je op moet letten!

4 Kwartjesplant (Aspidistra Elatior)

Kwartjesplant (Aspidistra Elatior)
Bron:

Deel deze foto via

In tegenstelling tot een mens die een kwartje doet, drinkt deze plant nauwelijks water! Deze plant overleeft het makkelijk in een droge grond. Dus twijfel je of je water moet geven aan deze vrolijke rakker, doe het dan niet! Verder staat deze het liefst niet in de zon. Je kan dus lekker je donkere hoekjes opvullen met deze imposante plant. Zet hem wel zo af en toe in de zon, want het blijft het een plant en die hebben nou eenmaal wel af en toe zonlicht nodig. Doe je dat niet, dan ben je dus basically aan het martelen en dat is illegaal. Don't make me call the Plant Police, gappie!

5 Bananenplant (Strelitzia Nicolai)

Bananenplant (Strelitzia Nicolai)
Bron:

Deel deze foto via

Als je een beetje zoals ik bent, dan weet je dat je blijkbaar ook TEVEEL liefde kan geven. En ja, met liefde bedoel ik water. Heb ik vetplantjes vermoord in mijn roekeloze studentenbestaan? Ja. Maar met deze bad boy gaat dat niet gebeuren! Je hoeft bij deze niet na te denken! Hij heeft namelijk altijd dorst en houdt van de zon, dus: BOEM! Voor het raam met deze jongen en iedere dag wat water! Amazing!

6 Vrouwentong (Sansevieria Trifasciata)

Vrouwentong (Sansevieria Trifasciata)
Bron:

Deel deze foto via

Per definitie de beste naam voor een plant (zeker als je bedenkt dat hij in het Engels "Snake Plant" en "Schoonmoederplant" heet). Hij krijgt zijn naam door zijn lange, scherpe, puntige bladeren (ik verzin dit niet). Deze plant komt uit de woestijn, dus geef deze nauwelijks water en je hebt een gelukkige plant. Geef je te veel dan gaat hij meteen klagen, net als een vrouw (GRAPJE SORRY OMG).

7 Geluksbamboe (Dracaena Sanderiana)

Geluksbamboe (Dracaena Sanderiana)
Bron:

Deel deze foto via

Lucky you! Dit kleine bamboeplantje (al is het officieel niet eens echt bamboe) is super makkelijk te onderhouden. Het is net een Gremlin, maar dan totaal niet. Je moet het namelijk uit direct zonlicht houden, maar hij wil juist wel een laagje water hebben om in te sompen. Één keer per week een beetje water erbij doen, zodat je plantje altijd in een laagje water staat. Zoals Michael Jackson al zei: "It's iezie es a wan, toe, trie!"

8 Indische Rubberplant (Ficus Elastica)

Indische Rubberplant (Ficus Elastica)
Bron:

Deel deze foto via

Dit is hem dan: dé plant waar alle autobanden van gemaakt worden! Sorry, wat? Ah oké. Ik krijg zojuist door dat dit totaal niet waar is. In ieder geval! Over deze kunnen we kort zijn: zet hem niet in direct zonlicht en geef hem niet te veel water. Lekker op een plekje dus waar een paar uurtjes per dag de zon voorbij komt en één keer per week water is genoeg. In de winter kan je hem zelfs drie weken met rust laten. Ook bij deze plant geldt weer dat hij het vocht opslaat in zijn dikke bladeren!

9 Chinese Evergreen (Aglaonema Commutatum)

Chinese Evergreen (Aglaonema Commutatum)
Bron:

Deel deze foto via

De ultieme luisteraar wordt hij ook wel door de kenners genoemd (lees: mij). Hij kan namelijk precies doen wat je wilt! Wil je dat hij lekker groot wordt? Dan zet je hem lekker in het zonnetje! Wil je dat hij gewoon blijft zoals hij is? Dan doet hij het ook prima in de schaduw! Water geven is niet lastig, want hij drinkt gewoon zoveel je hem geeft. Enige waar je op moet letten is dat de wortels niet in het water blijven hangen, want dan gaan ze rotten. En dat rotten motten we niet hebben!

10 Kentia Palm (Howea forsteriana)

Kentia Palm (Howea forsteriana)
Bron:

Deel deze foto via

Ben je het ook zat dat het in Nederland zo intens NIET tropisch is? Neem dan de Kentia Palm. Het is een erg fijn palmke, want hoe tropisch hij er ook uit ziet: hij heeft niet zoveel zonlicht nodig! Wel moet je ervoor zorgen dat de grond altijd vochtig is (dus niet zeiknat, oppassen jij!) en aangezien je dit lijstje leest kan dat zelfs al tricky voor je zijn. Eens in de vijf dagen water geven is volgens 123Kamerplanten al genoeg en in de winter zelfs eens in de tien dagen. Moet te doen zijn... Toch? 

11 Vingersboom (Schefflera actinophylla)

Vingersboom (Schefflera actinophylla)
Bron:

Deel deze foto via

Dit is de plant waarvan iedereen onder de indruk gaat zijn! Mensen zullen je medailles geven voor het feit dat je zo'n imposante plant in leven hebt kunnen houden! Mensen willen met je op de foto, moeders willen dat je hun baby's kust en de burgemeester geeft je de sleutel tot de stad. Wat ze niet weten is dat deze plant super easy is. Je zet hem namelijk in de zon en geeft hem één keer per week water. That's it. Niet meer niet minder. 

Veel plezier met je huis opleuken!

Vind je planten nou toch nog wat te eng? Dan kun je ook gaan Rummikubben

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel