Alle films waar Jim Carrey in speelt die je gezien moet hebben

Alllllll-righty then.

Alle films waar Jim Carrey in speelt die je gezien moet hebben

Deel dit artikel op

 

Jim Carrey is een van de meest succesvolle komieken ooit en heeft veel uiteenlopende rollen gespeeld waar hij altijd veel waardering voor heeft gekregen. Meestal speelt hij een komische rol, maar hij heeft ook een paar uitstapjes gemaakt naar serieuzere rollen en die werden heel goed ontvangen. Dit zijn de beste films waar Jim Carrey een grote rol in heeft gespeeld.

How the Grinch Stole Christmas

How the Grinch Stole Christmas
How the Grinch Stole Christmas
Bron:

Deel dit GIFje via

De kersttijd komt eraan dus we beginnen bij een iconische kerstfilm: How the Grinch Stole Christmas. Kerstmis komt steeds dichterbij en iedereen begint al in de kerstsfeer te komen, behalve de Grinch. Hij haat kerst. Hij woont in een dorpje waar iedereen van kerst houdt en hij kan het maar niet begrijpen. De Grinch probeert voorgoed een einde aan het kerstfeest te maken en steelt alle kerstcadeautjes en versieringen van mensen. Een klein meisje genaamd Cindy Lou Who wil weten waarom hij dit doet en zoekt hem op. How The Grinch Stole Christmas is een echte familiefilm die je zeker deze kerst moet kijken als je hem nog niet hebt gezien.

Ace Ventura: Pet Detective

Ace Ventura: Pet Detective
Ace Ventura: Pet Detective
Bron:

Deel dit GIFje via

In Ace Ventura speelt Jim Carrey de rol van dierendetective Ace Ventura. De dolfijn Snowflake, mascotte van de footballploeg de 'Miami Dolphins' is ontvoerd. Melissa Robbins is hier verantwoordelijk voor en huurt daarom Ace in om de dolfijn op te sporen. Deze speurtocht verloopt op een hele typische Carrey manier: hysterisch, hyperactief en all over the place. Het is een komedie die op zijn lijf geschreven is en ook zeker de moeite waard is om te kijken.

Bruce Almighty

Bruce Almighty
Bruce Almighty
Bron:

Deel dit GIFje via

Jim Carrey speelt in deze film de rol van Bruce Nolan. Hij lijkt het voor elkaar te hebben. Heeft een goeie baan als verslaggever op tv, heeft een mooie vriendin en is heel populair. Maar schijn bedriegt. Hij is helemaal klaar met zijn leven. Op een dag wanneer alles tegen zit flipt hij uit en wordt hij enorm boos op God. God hoort hem en zegt dat zijn baan als God geen pretje is. Met dat gezegd te hebben, geeft hij Bruce al zijn krachten zodat Bruce kan zien hoe moeilijk het is om God te zijn. Deze film heeft ook de bekende scène waarin Bruce zijn collega allemaal onzin laat praten tijdens zijn verslaggeving van het nieuws. Dit is een echte klassieker die je vast wel eens hebt gezien en zo niet zeker eens móét kijken.

Dumb and Dumber

Dumb and Dumber
Dumb and Dumber
Bron:

Deel dit GIFje via

Dumb and Dumber zijn Harry (Jeff Daniels) en Lloyd (Jim Carrey). Zij zijn twee vrienden die allebei oliedom zijn. Op een dag zien zij dat een vrouw haar koffertje ergens vergeet. Zij willen dit koffertje aan haar teruggeven in de hoop dat zij verliefd zou worden op een van hen. Wat zij niet weten is dat dit koffertje in een crimineel circuit zit en expres achtergelaten is om een ontvoerder af te betalen. Nu denken de criminelen dat Harry en Lloyd ook in dit circuit zitten en zitten zij hen achterna. Deze film heeft meerdere prijzen gewonnen en staat aangeschreven als een van de grappigste films aller tijden. Een must-see dus!

The Mask

The Mask
The Mask
Bron:

Deel dit GIFje via

The Mask gaat over Stanley Ipkiss, een doodgewone man waarbij alles altijd tegenzit. Hij komt altijd te laat en dat zorgt er vaak voor dat hij de pineut is. Tot hij op een dag iets ziet drijven in het water. Het is een masker. Hij neemt het masker mee naar huis en wil het voor zijn gezicht houden, maar wat hij niet weet is dat dit geen gewoon masker is. Dit masker neemt meteen zijn hele lichaam over en zit vast gegroeid aan zijn gezicht. Wanneer hij eenmaal dit masker op heeft verandert hij in een compleet ander persoon. Opeens is hij heel flexibel, romantisch, wild en heeft hij onmenselijke krachten. Met dit masker op neemt hij wraak op iedereen waar hij problemen mee heeft gehad. Het masker brengt hem in de problemen en de hele film is een achtbaanrit van gebeurtenissen. Dit is ook weer zo'n film waar ze geen betere acteur voor hadden kunnen vinden dan Jim Carrey.

Liar Liar

Liar Liar
Liar Liar
Bron:

Deel dit GIFje via

In de film Liar Liar speelt Carrey vader en advocaat Fletcher Reede. Hij is altijd bezig met werk en belooft zijn zoontje altijd dingen die hij nooit nakomt. Maar dan is zijn zoontje jarig en wenst hij dat zijn vader niet meer kan liegen. Deze wens komt uit en hierdoor kan Fletcher alleen nog maar de waarheid spreken. Dit brengt hem in hele ongemakkelijke situaties maar laat zijn zoontje uiteindelijk wel zien dat zijn vader echt van hem houdt wanneer hij hem dat vertelt. Deze film is zo ontzettend grappig en laat je ook echt plaatsvervangende schaamte voelen. Écht een van de betere komedies.

The Truman Show

The Truman Show
The Truman Show
Bron:

Deel dit GIFje via

In deze film is een hele buurt nagebouwd voor een realitysoap en alle inwoners zijn acteurs behalve één iemand: Truman Burbank. Hij was ooit ter adoptie gesteld en is opgenomen in het bedrijf waar zij deze film maakten. Ze hebben expres zijn zogenaamde vader laten verdrinken zodat Truman een angst zou krijgen voor water en het dropje dat op een eiland gebouwd was nooit zou verlaten. Maar dit zorgde voor irritatie want zijn leven begon steeds minder echt te lijken. Hij probeert hierdoor alsnog te vluchten en komt over zijn angst voor water heen. Deze film was heel indrukwekkend en heeft in totaal 29 prijzen gewonnen.

Me, Myself and Irene

Me, Myself and Irene
Me, Myself and Irene
Bron:

Deel dit GIFje via

In Me, Myself and Irene speelt Jim Carrey de agent Charlie. Er is alleen een probleem, Charlie lijdt aan schizofrenie. Hij heeft een tweede persoonlijkheid die Hank heet. Charlie is een hele lieve en geduldige man die veel om anderen geeft. Terwijl Hank heel agressief, krachtig en respectloos is. Charlie ontmoet Irene en wordt verliefd op haar. Zij haalt het beste maar ook het slechte in allebei zijn persoonlijkheden naar boven en dit zorgt voor hele grappige maar ook gevoelige scènes. Dit is een persoonlijke favoriet.

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind
Bron:

Deel dit GIFje via

Deze film is een van de best beoordeelde films ooit. Dit is een van de weinige films waar Jim Carrey geen komische rol speelt. Joel (Jim Carrey) ontmoet Clementine (Kate Winslet) en zij worden verliefd. Clementine is een hele spontane vrouw die altijd heel impulsief handelt. Wanneer zij een keer boos werd op Joel besloot zij om al haar herinneringen aan Joel te laten verdwijnen bij een uitvinder die gespecialiseerd was in het verwijderen van herinneringen. Joel kwam hierachter en was zo boos dat hij dit ook liet doen bij zichzelf om Clementine te kunnen vergeten. Maar tijdens dit proces komt hij erachter dat hij haar helemaal niet wil vergeten en probeert hij alles te doen om het proces te stoppen. Deze drama slash sciencefiction won een Oscar en daarnaast nog 35 andere prijzen voor het beste filmscenario, hoofdrolspelers, montage en script. Dit is volgens filmratings en de meningen van meeste Carrey fans de beste film waar Jim Carrey ooit in speelde!

Tags: Humor, Romantiek, Comedy, Jim Carrey

Jullie reacties

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel