Niet alles was kut dit jaar: 2016 was een topjaar voor de frikandel!

De frikandel had dit jaar een beetje last van een identiteitscrisis, maar wat wás het een mooi frikandellenjaar.

Niet alles was kut dit jaar: 2016 was een topjaar voor de frikandel!

Deel dit artikel op

Je bent vast wel eens zo'n pretentieuze lamlul tegengekomen die jou wil vertellen wat voor een uitzonderlijk goed wijnjaar een bepaald jaar was. Leuk voor je, maar zit niemand op te wachten. 2016 was toevallig een bijzonder goed jaar voor de frikandel. Sowieso bestond de Nederlandse haute cuisine dit jaar alleen maar uit hoogtepunten. Zo werd de krookworst daadwerkelijk in productie genomen, kreeg de FEBO een drijvende automatiek en maakte een Brabantse snackbar een kapsalon van een meter

Vooral de frikandel steeg tot grote hoogte

Vooral de frikandel steeg tot grote hoogte
Vooral de frikandel steeg tot grote hoogte
Bron:

Deel dit GIFje via

En daarom is het nu tijd voor het ultieme frikandellenjaaroverzicht van 2016. Never forget dat 2016 een geweldig frikandellenjaar was!

1 Het frikandellenjaar wordt afgetrapt met de klojo

Het frikandellenjaar wordt afgetrapt met de klojo
Bron:

Deel deze foto via

Een krokante lekkernij: het is namelijk een frikandel omwikkeld in spek.

2 In maart duikt de discodel op - een frikandel met discodip

In maart duikt de discodel op - een frikandel met discodip
Bron:

Deel deze foto via

Beetje mayo, beetje discodip. Niet al te zoet, wél lekker krokant.

3 Goed nieuws voor havo-scholieren die Mitchel heten met de komst van deze ster:

Goed nieuws voor havo-scholieren die Mitchel heten met de komst van deze ster:
Bron:

Deel deze foto via

Frikandelbroodjes zijn sowieso goed, maar worden even naar het volgende niveau getild met dit DUBBELE frikandelbroodje.

4 Mei was een goede frikandellenmaand, eerst was daar de Super Catamaran

Mei was een goede frikandellenmaand, eerst was daar de Super Catamaran
Bron:

Deel deze foto via

Een kilo friet, twee XXL frikandellen en dan nog heeeel veel saus en uitjes. Oftewel: de Super Catamaran. De berg aan snacks wordt voor een tientje geserveerd in Cafetaria Jimmy's in Vught, maar wie 'm binnen een half uur opkrijgt, hoeft niet te betalen. WINNING!

5 Vlak daarna stond heel Nederland op z'n kop door een extra speciaal aanzoek

Vlak daarna stond heel Nederland op z'n kop door een extra speciaal aanzoek
Bron:

Deel deze foto via

In cafetaria de Smickel in Veldhoven ging een vrouw op haar knieën om haar vriend ten huwelijk te vragen. Romantischer wordt het niet hoor mensen!

6 In juni kreeg Nederland intens veel zin in pannenkoeken met frikandel

In juni kreeg Nederland intens veel zin in pannenkoeken met frikandel
Bron:

Deel deze foto via

Want waarom zou je niet twee prachtige Hollandse tradities samenvoegen in één gerecht? 

7 In juli kwamen we tot een frikandellenhoogtepunt met de komst van frikandelvlaai

In juli kwamen we tot een frikandellenhoogtepunt met de komst van frikandelvlaai
Bron:

Deel deze foto via

Bakkerij Engels uit Grubbenvorst wilde ook een graantje meepikken van de frikandellenhype, en bracht een vlaai gevuld met frikandellen op de markt. Ook in de 1-persoonsvariant verkrijgbaar, ideaal!

8 En voor wie meer van ijs houdt, was er gelukkig ook frikandellenijs

En voor wie meer van ijs houdt, was er gelukkig ook frikandellenijs
Bron:

Deel deze foto via

Bij Robert Gelato in Utrecht serveerden ze hartig ijs, voor de zoetekauw die eigenlijk toch niet zoveel van zoet houdt. Het ijs zou volgens de eigenaar van de ijssalon het lekkerst smaken met mosterd.

9 Eind augustus was er nog meer fantastisch frikandellennieuws!

Eind augustus was er nog meer fantastisch frikandellennieuws!
Bron:

Deel deze foto via

Volgens Munchies bleek de frikandel - de soms ietwat uitgelachen snack onder de snacks - gewoon de meest duurzame snack te zijn, omdat elk onderdeel van het beest op deze manier gebruikt kan worden.

10 En tot slot: babynieuws! In september kregen de kroket en de frikandel een baby

En tot slot: babynieuws! In september kregen de kroket en de frikandel een baby

Deel deze foto via

Een baby, van vlees (zonder bloed)! En we noemen hem: de krokodel! Ideaal voor zij die nooit een keuze kunnen maken tussen Nederlands twee favoriete snacks.

Kortom: 2016 was grandioos jaar voor iedereen die van frikandellen houdt

Kortom: 2016 was grandioos jaar voor iedereen die van frikandellen houdt
Bron:

Deel deze foto via

We kunnen wel stellen dat niet kip, maar de frikandel het meest veelzijdige stukje vlees is. Frikandelletjes in de lucht en proost op dat schitterende stukje Nederlandse cultuur! Wij zijn benieuwd wat 2017 voor de frikandel in petto heeft... 

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel